Aurelija Veršininė

Loving couple kissing while hugging in houseKur rasti vyrą?

Jau daug metų pastebiu liūdną lietuvišką tendenciją – mūsų šalyje labai daug vienišų ir dėl to labai nelaimingų žmonių. Ypač moterų. Vienišų vyrų taip pat nemažai, bet jie dažniausiai asmeninių santykių taip smarkiai kaip moterys nesureikšmina, todėl šį straipsnį daugiau skiriu dailiajai lyčiai. Taigi, dažnai žiūrėdamas moterį galvoji – atrodo ir puikiai atrodanti, ir protinga, ir linksma, ir išsilavinusi ir šeimyniška bei ištikima, o  gyvenimo vyro kaip neranda, taip neranda. Kur gi čia tas šuo pakastas?

Dažnai iš tokių vienišių tenka girdėti, kad “visi dėmesio verti vyrai jau seniai užimti kitų moterų”, kad “su vis mažėjančiu skaičiumi vyrų Lietuvoje šansų susirasti rimtą mylimąjį praktiškai nėra” ( pagal 2013 metų statistiką 1171 moteriai tenka vos 1000  vyrų, o kai kuriuose didmiesčiuose persvara dar didesnė). Bet ar tikrai taip yra?

Manau, kad randa tas, kas ieško. Svarbiausia tai daryti protingai bei kantriai ir pastangos būtinai bus apdovanotos. Čia gi atsiranda pagrindinis klausimas – o kur gi tą išrinktąjį rasti?

Gerai, jei su dėmesio verta antra puse supažindina draugai arba tokį žmogų sutinki darbe. O ką daryti, jei draugų ratas, darbas ir lankomos vietos daug metų nesikeičia, o prieš akis sukasi vis tie patys veidai? Ką, jei pažindintis viešame transporte ar tiesiog gatvėje  atrodo nepriimtina ar nedrąsu? Ką, jeigu laisvo laiko su intensyviu darbo grafiku lieka taip mažai, kad naujoms vietoms lankyti jo tiesiog nėra, o trumpalaikės pažintys naktiniuose klubuose ir baruose, kurie iš principo neskirti gyvenimo partnerio paieškoms, jau seniai nuvylė?

Couple meditating on beachManau, kad šioje vietoje lieka trys variantai. Pirmasis – ieškojimas panašius pomėgius ir vertybes turinčio žmogaus įvairiuose laisvalaikio renginiuose. Jeigu ieškote dvasingo, rimto ir įdomaus partnerio, būtinai dažniau lankykitės meno ir garso terapijos, psichologijos, savęs ieškojimo ir tobulėjimo seminaruose, išbandykite jogos, dvasinės ir kultūrinės veiklos bei sveiko gyvenimo būdo stovyklas ir festivalius („Masters of calm“, „Mandala“ ir pan.). Nors visgi daugiausia tokiuose renginiuose dalyvauja moterys arba vedę vyrai, atvykę su šeima, tarp jų pasitaiko ir laisvų bei tikrai dėmesio vertų vyrų. Jeigu domitės kokia nors sporto ar meno šaka, atitinkamai turite daugiau šansų sutikti savo mylimąjį sporto klube, dinamiškuose ar kultūriniuose renginiuose ir panašiai.

Paskutiniu metu vis labiau populiarėja taip vadinami „dvasingų pažinčių klubai“ („Meilės harmonija“, „Dharma caffe“ ir kt.), kuriuose nei anketos, nei nuotraukos viešai nerodomi, o žmonės į porą atrenkami, remiantis psichologiniu, astrologiniu ir kitokiais suderinamumais. Šių klubų paslaugos, siekiant išlaikyti rimtus ketinimus, yra mokamos. Tokių pažinčių asmeniškai išbandžiusi nesu, todėl apie jas išsamiau papasakoti negaliu, bet esu tikra, kad tai dėmesio vertas dalykas, kurį derėtų išbandyti.

Visgi mano mylimiausias ir man asmeniškai bei daugeliui kitų labiausiai pasiteisinęs pažinčių būdas – internetas. Didžiąją dalį savo antrų pusių bei dabartinį vyrą sutikau būtent internete – tą patį gali pasakyti ir kai kurie mano šeimos nariai bei draugai, tokiu būdu sėkmingai sukūrę harmoningas ir gražias šeimas. Jei ieškote ilgalaikių santykių, siūlau išbandyti du pažinčių portalus –  www.draugas.lt ir www.darnipora.lt – visi kiti portalai man asmeniškai sudarė visiškai nerimtą įspūdį. Yra keletas užsienietiškų populiarių svetainių, tačiau bendravimas su žmogumi, gyvenančiu kitoje šalyje, turi rimtų trūkumų ir trukdžių dėl geografinio atstumo, todėl tokios pažintys dažniausiai ilgai netrunka. Tuo tarpu draugas.lt ir darnipora.lt portaluose šansas sutikti antrąją pusę tikrai yra, jei tik moki tinkamai ieškoti.

Young man lying on floor using laptopKodėl verta pažindintis internetu?

Dažnai tenka girdėti, kad internetinės pažintys ir pažinčių portalai „yra nesąmonė“, nes:

  • Jie skirti tik trumpalaikiams santykiams arba pramogai
  • Ten registruojasi tik nesubrendėliai, keistuoliai ir nevykėliai
  • Tai nesaugu, nes gali tapti pavojingų tipų auka
  • Daugelis anketų yra išgalvotos, o nuotraukos – pasiskolintos iš aktorių ir modelių

Kiekvienas iš išvardintų argumentų turi dvi puses. Iš tiesų pažinčių portaluose nemažai nerimtų ir keistų žmonių ar išgalvotų anketų, pasitaiko ir net ne visai stabilios psichikos asmenų. Visgi, juose registruojasi ir rimti, dėmesio verti bei įdomūs, ilgalaikių santykių ieškantys žmonės. Pasitelkiant intuiciją, budrumą, psichologinius įgūdžius, loginį mąstymą ir kantrybę visas šias kliūtis galima nesunkiai apeiti, išnaudojant visas gerąsias virtualių pažinčių puses:

  • Tai labai taupo laiką, nes vienu metu gali bendrauti ne su vienu žmogumi, o be to, norint susipažinti, nereikia net išeiti iš namų
  • Tai lavina bendravimo įgūdžius, praplečia akiratį ir duoda gerą psichologinę patirtį
  • Bendraujant raštu išsamiau ilgesnį laiką, galima sužinoti apie žmogų daug daugiau nei per pirmą pasimatymą bare – tuomet daug lengviau nuspręsti, ryžtis tikram susitikimui ar ne. Gyvose pažintyse pirmu smuiku visada griežia žmogaus išorė, kuri yra dažnai apgaulinga. Tuo tarpu bendraujant virtualiai mes turime šansą pažinti vidinį žmogaus pasaulį, nuspėti jo išsilavinimo lygį, raštingumą, humoro jausmą. Tai daug vertingiau.

Pradžių pradžia – Svajonių Vyro savybių sąrašas

Woman Writing on NotepadApie meilės paieškas jau šnekėjome straipsnyje „Kaip suklijuoti sudaužytą širdį ir atgauti vidinę ramybę po skyrybų?“. Kaip ir ten, taip ir čia, noriu pabrėžti,  kad pirmas dalykas, mano manymu, ieškant antros pusės bet kokiame pažinčių kanale, yra tikslus žinojimas, ko nori.

Tokie apibūdinimai kaip „geras ir protingas“ arba „kad mane mylėtų ir ant rankų nešiotų“ yra neišsamūs, todėl visiškai netinkami. Susidarykite raštišką jo išorinių ir ypač vidinių savybių sąrašą. Atidžiai „pasimatuokite“ visus surašytus bruožus, pamąstydami, ar tikrai norėtumėte ir galėtumėte gyventi su tokiu žmogumi ir kokią kiekviena iš tų savybių turi kainą. Prisiminkite, kad charizmatiškas, komunikabilus ir išvaizdus vyras bus itin populiarus tarp moterų; savybės „stipraus charakterio“ ir „savimi pasitikintis“ dažniausia reiškia ir vadovavimą santykiuose, o kartais net aroganciją, kas jus gali nustumti į šešėlį; o tokie bruožai kaip „nepavydus“ ir „geras“ gali reikšti abejingą ir per daug minkštą asmenybę, iš kurios galima minkyti, ką nori. Jums svarbu, kad žmogus būtų ambicingas, kūrybingas, išsilavinęs ar dvasingas? Įrašykite tai ir viską, kas tik šaus į galvą. Visgi pasverkite kiekvieną savo žodį, nes vėliau gali tekti gailėtis, kad gavote būtent tai, ką „užsisakėte“. 🙂

Kitas žingsnis – internetinė pažinčių portalo anketa

Sako, kad sutinkame žmogų pagal rūbą, o išlydime pagal protą. Internetiniuose portaluose mūsų rūbu tampa anketa ir nuotraukos, todėl jos turi būti tokios, kad mus iš tiesų atspindėtų tinkamai.

Pradėkime nuo nuotraukų. Jų sukūrimui negailėkite nei laiko, nei pinigų. Manau, kad nuotraukos anketai yra būtinos. Žmogaus veide ir kūno pozose slypi labai daug asmeninės informacijos, kuri gali iš pirmo žvilgsnio mums pasakyti, norime pasigilinti labiau į to žmogaus anketą, ar ne. Paslaptingumas yra gerai, visgi mažai, kas nori skirti laiką susirašinėjimui su „rože“, „saulėlydžio vaizdu“ ar „pėdomis“. Idealiai anketai sukurti atidžiai parinkite bent tris savo nuotraukas:

  • Portretinę iš arti  – ne 10 metų senumo ir darytą su prastos kokybės telefonu,
  • visu ūgiu ar bent iki pusės
  • bei tokią, kurioje atsispindi jūsų gyvenimo būdas ar hobiai.

Couple in garden, with arm around, friends in backgroundIeškant rimto gyvenimo partnerio labai svarbu ir tinkamai užpildyti anketą. Jei į kiekvieną punktą apie pomėgius ir poreikius įrašėte vos po žodį, spinduliuojate žinutę, kad jums šios pažintys nelabai svarbios, dėl to joms ir neskyrėte daug laiko. Jei jūs žiūrite nerimtai, į jus žiūrės taip pat. Manau, kad žmogus, kuris sąžiningai, atidžiai, išsamiai, kūrybingai ir su humoru užpildė savo anketą, sulauks ne tik didesnio susidomėjimo, bet ir atsijos dalį nerimtų kandidatų, kurie išsamių anketų tiesiog neskaito. Pildant anketą būkite originalūs – nėra nieko nemalonesnio nei būti pagautam dėl frazių, kurias iš kažkur nusirašėte. Taip pat – spinduliuokite pasitikėjimą savimi, nes kompleksuoti žmonės, kurie apie save negali pasakyti nieko gero, nėra patrauklūs. Žinoma, nepamirškite saiko –arogancija ir tuščiažodžiavimas nepadeda ieškant tikro gyvenimo draugo.

Kaip bendrauti toliau?

Visuomet sakau, kad pažindinimasis virtualiuose portaluose yra ir darbas, ir žaidimas. Jei norite rasti dėmesio vertą žmogų, nusiteikite tam skirti ir laiko, ir kantrybės. Jeigu vos susikūrę anketą tikitės, kad būsite užpilta tūkstančiais svajonių princų laiškų, teks greitai nusivilti. Čia teks gerokai padirbėti, atskiriant pelus nuo grūdų, bet rezultatas gali iš tiesų pranokti jūsų lūkesčius.

Kita vertus, virtualios pažintys yra žaidimas. Žiūrėkite į jas su humoru ir nepulkite „isterikuoti“ ar trinti anketos, jei gausite laiškų su keistais ar net nepadoriais pasiūlymais. Visokių žmonių yra, bet jūs neprivalote į juos kaip nors reaguoti.

Tam, kad susirašinėjimas pažinčių portaluose būtų maksimaliai naudingas ir smagus, rekomenduoju laikytis tam tikros efektingumą didinančios sistemos, kurią noriu pristatyti išsamiau.

E-Mail Delivery to a MailboxAtsakinėjimas į laiškus

Neprivalome atsakyti kiekvienam parašiusiam. Visgi, jei laiškas patiko, atsakykite į jį kuo išsamiau, taip parodydami susidomėjimą ir užmegzdami pokalbį. Neatmetinėkite laiškų vien todėl, kad nuotraukoje rašantysis jums pasirodė nelabai gražus. Yra nemažai nefotogeniškų žmonių, kurių charizma, seksualumas ir spinduliuojantis charakteris nuotraukoje neatsispindi. Duokite jiems šansą, bet galimybėmis nesišvaistykite. Jei žmogus jomis nepasinaudoja – čia jo problemos.

Kitas svarbus dalykas, ieškant rimto partnerio, abipusių poreikių išsiaiškinimas, negaištant laiko. Žinoma, pirmuose laiškuose dažniausiai šnekamės apie pomėgius ir gyvenimo būdą, bet visgi manau, kad jau pačioje pradžioje verta pasidalinti lūkesčiais iš būsimo gyvenimo partnerio – kokie vyrai/moterys patinka, koks šeimyninio gyvenimo modelis yra priimtinas ir panašiai. Kitaip gali pasirodyti, kad ilgą laiką susirašinėjome su žmogumi, kurio moralinės ar dvasinės vertybės mums visiškai nepriimtinos. Pasidalinkite požiūriu į pinigus, roles ir darbus šeimoje, tikėjimą ir Dievą, jei tai jums svarbu, laisvalaikio leidimo pomėgius, vaikus. Norint sutaupyti laiko, manau, kad visus šiuos dalykus verta aptarti dar prieš einant į pirmąjį pasimatymą.

Kartais draugas.lt portale užsiregistravusios merginos skundžiasi, kad joms niekas iš dėmesio vertų vyrų nerašo. O kas sakė, kad būtinai reikia laukti, kol parašys tau? Juk visada galima parašyti pačiai. Nuo seno yra priimta, kad pradinę pažinties iniciatyvą parodo vyras, bet manau, kad subtiliai pakalbinti įdomios anketos savininką – tikrai nieko blogo, jei po to iniciatyvos vadeles perduodame stipriajai lyčiai.

Young woman posing against world map with stream of lettersSvarbus kriterijus sėkmingam bendravimui portale – jūsų anketos populiarumas (t.y. reitingai, pagal kuriuos anketa rodoma pirmiau negu kitos). Galbūt jūsų anketa neįtikėtinai patraukli, bet dėl didelio narių skaičiaus yra nukeliavusi į šimtąjį puslapį – tokiu atveju jūs tiesiog liksite nepastebėta. Tikrai verta susimokėti kelis ar keliolika litų per mėnesį ir pasinaudoti visomis privilegijuotų narių galimybėmis būti tikrai matomu.

Dar vienas dalykas, didinantis jūsų populiarumą  – jūsų aktyvumas portale. Kuo daugiau peržiūrite anketų, kuo daugiau dalyvaujate įvairiuose žaidimuose, tuo dažniau esate matomas, taigi turite daugiau šansų būti pastebėtas savo gyvenimo meilės iš interneto glūdumos. J

Kada laikas eiti į pasimatymą?

Internetinės pažintys iš tiesų taupo laiką, tačiau bėgti į pasimatymą vos gavus laiškelį, kviečiantį kavos – ne pats racionaliausias sprendimas, jei iš tiesų ieškote rimto gyvenimo partnerio, o ne šiaip – pramogų. Jūsų palankumą, vadinasi ir susidomėjimą, būtiną gyvam pasimatymui, reikia pelnyti! Taigi, šiek tiek patempkite gumą, gaukite kuo daugiau informacijos apie susirašinėjimo draugą ir jei susidomėjimas neatvės – pereikite prie sekančio žingsnio.

Manau, kad labai naudingas pereinamasis laiptelis, skiriantis virtualų susirašinejimą ir tikrą susitikimą – pabendravimas gyvu laiku, naudojant įvairius „massengerius“, t.y. skype, facebook, what‘s up ir kt. Rašant laiškus, kai kurie keistuoliai įsigudrina naudotis kūrybingų draugų paslaugomis arba gali kurpti jums patikusius sakinius valandų valandomis, kažkur juos nusirašinėdami. Tuo tarpu skype programoje mintis tenka reikšti čia ir dabar – taip iš karto patikrinate gebėjimą susikalbėti bei humoro jausmo atitikimą, kurie yra svarbūs tolesniame bendravime. Jei tokie pokalbiai ir toliau kursto jūsų abipusį susidomėjimą – atėjo laikas pasimatymui!

Pirmas pasimatymas

young couple with flowersTrumpam grįžkime prie virtualių pažinčių minusų. Niekuomet nežinome, kas yra kitoje monitoriaus pusėje, todėl čia, kaip ir bet kuriose kitose pažintyse, visų pirma, pasirūpinkite savo saugumu. Susitarkite susitikti dienos metu. Pasirinkite vietą, kurioje yra daug žmonių. Apsirenkite patraukliai, bet ne iššaukiančiai, nes atitinkamai ir spinduliuosite tokią žinutę. Nevažiuokite su pirmą ar antrą kartą matomu žmogumi jo mašina ir nekvieskite sėstis į savąją. Jei visgi ryžtatės sėstis, užsirašykite mašinos numerį ir dar sėdėdami automobilyje jį persiųskite draugei ar šeimos nariui, kuris negavęs iš jūsų žinios per valandą, žinotų, kur jūsų pradėti ieškoti. Galbūt tokie nurodymai kai kam gali skambėti juokingai, bet jei yra nors kažkas, kas gali suteikti jums daugiau saugumo, tuo reikėtų pasinaudoti.

Kitas virtualių pažinčių ir dalinai aklo pasimatymo minusas  – į susitikimą atėjęs žmogus gali visiškai neatitikti apie jį susidariusio įspūdžio bei mūsų lūkesčių. Tokiu atveju, verta prisiminti, kad tai tėra smagus žaidimas ir bendravimo įgūdžių tobulinimas, todėl dėl kelių nenusisekusių pasimatymų nusivilti tikrai neverta. Juk kiekvienas nevykęs susitikimas jus dar labiau priartina prie to, per kurį galbūt susipažinsite su savo gyvenimo meile.

Taigi, žinokite, ko norite, būkite su kitais tokie, kokie norėtumėt, kad su jumis būtų kiti žmonės, būkite pasiruošę blogiausiam, bet nusiteikę geriausiam, pasitelkite kantrybę ir didelį tikėjimą, ir jūs prisijungsite į vis didėjančią šeimą žmonių, susipažinusių ir sėkmingai sukūrusių harmoningas šeimas padedant internetiniams portalams.

P.s. dedikuoju šį straipsnį puikiam pažinčių portalui www.draugas.lt  kaip padėką už visas man suteiktas galimybes ir bendravimo bei radimo džiaugsmą.

Su meile,

Sielos namai

 

——————————————————————————

Jei jums patiko šis įrašas, tikėtina, kad patiks ir nauji Sielos namų irašai. Užsisakykite naujausių blogo įrašų prenumeratą, įrašę savo elektroninio pašto adresą ir vardą registracijos formoje. Nuo šiol naujausius straipsnius gausite tiesiog el-paštu. Taip nepraleisite jokių svarbių naujienų!

[yikes-mailchimp form=”1″ title=”1″ submit=”Užsisakyti naujienas”]

————————————————————————————————————————————————————-

O taip pat – jei jums patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo su draugais, naudodamiesi Facebook like ar Facebook Send mygtukais bei išreikškite savo nuomonę Facebook ar svetainės komentaruose apačioje. Juk gerais dalykais taip gera dalintis.

dalintis

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Puikus straipsnis, na o topų topas – tai sakinys – „Paslaptingumas yra gerai, visgi mažai, kas nori skirti laiką susirašinėjimui su „rože“, „saulėlydžio vaizdu“ ar „pėdomis“ :)))
    čia kaip piršu į akį, man nuolat kildavo panašios mintys pamačius tokias foto 🙂

  2. Išties yra vienas labai man patinkantis pažinčių internetu pliusas – tam nereikia daug laiko. Jei esi tikrai užimtas žmogus (ar manai toks esąs) – tai puiki išeitis.

    Beje, įdomu dar tai, kad praktiškai visi mano artimiausi draugai (ir didžioji dalis buvusių) rasti internete. Ir dievaži kaip esu patenkintas 😀

    P.S. Eik tu sau kokio išsamumo straipsnis! Tavo vietoje, Aurelija, pasidalinčiau juo su visų įmanomų pažinčių puslapių lankytojais (ir dar nesilankiusiais). Woah! 🙂

  3. Puikus ir reikalingas straipsnis:)Is patirties- pries daugmaz 8 metus internete radau drauga, sielos drauga. Dar niekada nebuvome susitike, bet bendraujame, palaikome vienas kita daugelyje gyvenimo situaciju. Dekui.

  4. Ačiū už straipsnį, bet autorė nepaminėjo amžiaus.
    Su amžiumi vis sunkiau rasti, o kai virš 50 tai labai labai sunku …

  5. Puikus straipsnis,labai taiklus. Tie,kurie sako,kad pazinciu svetainese negalima rasti antros puses,turetu problemu ieskoti savyje. As irgi is tu,kurioms pavyko rasti puiku vyra darnioj poroj.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}