Aurelija Kriščiūnaitė

Mixed race teenage girl in field with arms outstretched

Kaip kasdienis dėkingumo magijos  praktikavimas padeda pasiekti ilgalaikį laimės jausmą

Nuolatos ieškome būdų, kaip į savo gyvenimą pritraukti daugiau džiaugsmo, meilės, gerų dalykų ir kuo dažnesnio tikrosios (ne laikinos, vien materialiniais malonumais grįstos) laimės jausmo. Kiekvienam „ilgalaikė laimė“ reiškia vis ką nors kitą. Vieni jos gauna per saviraišką ir kūrybą, kiti – eidami dvasiniu keliu, treti – padėdami kitiems ir jausdamiesi reikalingi, ypatingi, geri. Mano asmeninė laimės formulė teigia, kad tikrosios laimės jausmas susideda iš dviejų pagrindinių komponentų – jaustis dėkingam už tai, ką turi ir pasiekti tai, ko nori. Manau, kad antroji, svajonių įgyvendinimo dalis be pirmosios – vertinimo to, ką jau esi pasiekęs – yra tiesiog neįmanoma.

Būtent sugebėjimas nuolatos matyti ir nuoširdžiai vertinti kasdien gaunamas Visatos dovanas, besipilančias ant mūsų kaip galimybių, kuriomis privalome pasinaudoti, lietus, yra vienas iš geriausių būdų pastoviai užpildyti savo emocinius rezervuarus gerais jausmais, dėkingumu ir laime.

Net ir neskaičiuojant kasdien mums suteikiamų naujų stebuklų, kiekvienas iš mūsų jau esame dosniai apdovanotas dalykais, apie kuriuos, užmigdyti buities ir kasdienių rūpesčių, tiesiog pamirštame ir prisimename tik nelaimės akimirką. Tai, kad gyvename, kad turime stebuklingai funkcionuojančius kūnus su mūsų gyvybę palaikančiais organais, nėra savaime suprantama – tai stebuklas ir didelė gyvenimo dovana. Tai, kad turime kojas, rankas, akis, ausis, galime jausti ir kalbėti, tai, kad turime šeimą ir tėvus, nėra savaime suprantama. Tai, kad turime namus, maisto, kuo apsirengti, nors šiek tiek pingų; tai, kad esame saugūs, laisvi ir mokame skaityti, rašyti, turime kompiuterį, telefoną ir begales mūsų buitį palengvinančių, netgi prabangių daiktų yra tūkstančių žmonių, kurie to neturi, svajonė. Taigi, tai nėra savaime suprantama. Tik ar mes už tai dėkojame?Smiling Caucasian woman with hands clasped

Kasdien atlikdama dėkingumo magijos pratimus, kurių esmė yra dienos eigoje prisiminti bei užsirašyti po dešimt naujų dalykų, už kuriuos esi dėkingas, įsitikinau, kad šis metodas iš tiesų stebuklingas. Praktikuojant dėkingumo magiją, viskas aplinkui pagražėja, pozityvumas ir gera nuotaika tampa tiesiog geru įpročiu, o maži, bet tikrai nuostabūs stebuklai ima piltis dar didesniais kiekiais. Tie dalykai, už kuriuos dėkodavau labiausiai, imdavo taisytis arba dar labiau gerėti. Jei dėkodavau už pinigus ir dovanas – tarsi lydekai paliepus iš visų pusių gaudavau netikėtą finansinę ar tiesiog materialinę išraišką turinčią pagalbą. Jei dėkodavau už gerus santykius su draugais, į mano gyvenimą įžengdavo dar daugiau nuostabių sielos draugų. Jei dėkodavau už gerai atliktus darbus ir sėkmingas idėjas, veiklos rezultatai pranokdavo visus lūkesčius.

Dėkingumo magijos klodai – neišsemiami, o svarbiausia – jie nieko nekainuoja, neatima daug laiko ir jegų bei yra tikrai efektyvūs. Taigi, net jeigu šiuo metu jūs gyvenime lydi sunkumai ir atrodo, kad tikrai nėra už ką dėkoti, pradėti praktikuoti dėkingumo magiją ir pozityvūs pokyčiai tikrai prasidės.

Siūlau ir jums pabandyti mano pačios sukurtą, paprastą ir kiekvienam prieinamą dėkingumo magijos pratimą, kurį, kaip teigiamo autotreningo praktiką, galima daryti kasdien arba tada, kai norisi. Ši meditacija padeda ne tik  pažadinti teigiamas emocijas, bet ir įprasti už viską dėkoti, taip sėjant savo gyvenime laimės sėklas, kurios su laiku sudygsta ir virsta žydinčiu sodu. Taip pat ši meditacija turėtų patikti visiems, kurie jau klausosi kitų mano meditacijų skiltyje Sielos namų audio ir video meditacijos. Smagaus klausymosi ir stebuklingų „ačiū” galios atradimų.

—————————————————————————————————————————————-

Jei jums patiko šis įrašas, tikėtina, kad patiks ir nauji Sielos namų irašai. Užsisakykite naujausių blogo įrašų prenumeratą, įrašę savo elektroninio pašto adresą ir vardą registracijos formoje. Nuo šiol naujausius straipsnius gausite tiesiog el-paštu. Taip nepraleisite jokių svarbių naujienų!

[yikes-mailchimp form=”1″ title=”1″ submit=”Užsisakyti naujienas”]

————————————————————————————————————————————————————-

O taip pat – jei jums patiko šis straipsnis, pasidalinkite juo su draugais, naudodamiesi Facebook like ar Facebook Send mygtukais bei išreikškite savo nuomonę Facebook ar svetainės komentaruose apačioje. Juk gerais dalykais taip gera dalintis.

———————————————————————————————————————–

dalintis

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}